Uitgangspunten

Bij het maken en restaureren van meubelen hanteer ik een aantal uitgangspunten:

1. Kunst & ambacht: Een NINOK meubel heeft een verhaal, een context. Ik doe altijd uitgebreid onderzoek naar het ontwerp dat ik teken of de achtergrond van een te restaureren stuk. Met een NINOK heb je een bijzonder werk in handen. Bijna alle ontwerpen zijn speciaal voor de opdrachtgever gemaakt, waarbij ik gebruik maak van alle ambachtelijke technieken en kennis die ik in Nederland en Groot-Brittannië heb opgedaan de afgelopen jaren.

2. Voor het leven: Een NINOK meubel is van grote kwaliteit. Nooit wordt er haastwerk geleverd en de meubelen gaan generaties lang mee. Let op: NINOK is dus ook voor je kinderen!

3. Handwerk: NINOK is geen timmerfabriek. Wij besteden uiterste zorg, aandacht, tijd en liefde aan ieder handgemaakt ontwerp.

4. Rustig en effectief werken: NINOK werkt vanuit een doordacht plan. NINOK werkt rustig en effectief, altijd in nauw overleg met de klant.  NINOK is eerlijk over kennis, kunde en onbekendheid. Je kunt in dit vakgebied niet alles weten, maar belangrijk is je te kunnen wenden tot collega’s en andere bronnen van kennis om zo de jouwe aan te kunnen vullen.

5. Zo weinig mogelijk plaatmateriaal: Plaatmateriaal (mdf, multiplex en dergelijke) bevat veel giftige lijmstoffen. Slecht voor de fabrikanten, slecht voor de verwerker (NINOK), slecht voor het milieu (plaatmateriaal kan moeilijk worden gerestaureerd / opgeschuurd en gaat zodoende minder lang mee dan massief hout. Bij vuilverbranding komen de giftige lijmstoffen / formaldahyde dan in het milieu terecht).
Als NINOK met plaatmaterialen werkt, dan bij voorkeur van de Ecologische Bouwmarkt (tevens de buurman)!

6. Massief hout, lokaal geproduceerd: Hout van NINOK komt uit Nederland. Uit Amsterdam, of anders van landgoederen in het midden en oosten van het land.

7. Garantie / terugname: Van een NINOK meubelen heeft u uw leven lang plezier. Voor de exacte bepalingen rond garantie en service, lees de Algemene Voorwaarden.
Als u onverhoopt toch besluit dat u een NINOK meubel niet langer in uw bezit wilt houden en er is niemand in uw omgeving die het over wil nemen, komt NINOK het kosteloos bij u ophalen voor terugname. NINOK gelooft in de eeuwigheidswaarde van hout en zal het meubel of onderdelen ervan een tweede leven bezorgen. Gooit u dus nooit een NINOK weg!