NINOK Houtwerk

In het kort
Alle meubels van NINOK zijn gemaakt van onbewerkt, lokaal gerooid hout. De meubels worden handgemaakt en op maat voor de opdrachtgever. Vrijwel alles op het gebied van afmeting, design, soorten hout en afwerking en mogelijk. De prijzen variëren, afhankelijk van de wensen van de klant.

Iets uitgebreider over NINOK
NINOK Houtwerk maakt meubels met een verhaal. Eigenaar en oprichter is Nienke Verschuur, meubelmaker en kunsthistorica. Zij werkt zelfstandig en huurt voor grotere projecten freelance vaklieden in.
NINOK Houtwerk is voor Nienke een geweldige manier om haar beide studierichtingen te combineren. Haar meubels en restauratieprojecten kenmerken zich door een grote historische interesse en kennis.

Daarnaast speelt ethiek en esthetiek een belangrijke rol in haar werk.
Zij hecht veel waarde aan zaken als de herkomst van het hout dat voor de NINOK producten wordt gebruikt (bij voorkeur komt het hout uit Nederland) en de milieuvriendelijkheid van de gebruikte grondstoffen. Olie en lak is zo milieuvriendelijk mogelijk en het gebruik van (verlijmd) plaatmateriaal wordt waar dat kan vermeden.
Schoonheid, evenwicht, afwerking en detaillering zijn belangrijke kenmerken van een NINOK meubelstuk. Een goed doordacht design met aandacht voor uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid, maakt dat de meubels van NINOK generaties lang mee kunnen gaan.
Zo creëert Nienke met haar kennis van het verleden nieuwe en waardevolle ambachtsproducten voor de toekomst.

Op aanvraag restaureert Nienke ook antieke meubelen.