Welkom: wat kun je verwachten van mijn blog?

0 2 29 april 2015

Welkom Nienke VerschuurIk ben Nienke Verschuur, meubelmaker en eigenaar van NINOK Houtwerk.
In 2014 ben ik begonnen met dit bedrijf en in de vier jaar daaraan voorafgaand heb ik de voltijdsopleiding tot meubelmaker gevolgd aan het HMC in Amsterdam.

Na een jaar zeer diverse meubels maken voor zeer diverse opdrachtgevers, krijg ik steeds sterker het idee dat ik wat bij te dragen heb aan de algemene basiskennis over meubels, meubels maken, houtsoorten, olie, lak, noemt u maar op.

Daarnaast ben ik opgeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen als kunsthistorica en in het gelukkige bezit van een hoofd vol voorbeelden van de meest prachtige meubels, kunstwerken, kunstnijverheden. Ik heb veel les gegeven en cursussen ontwikkeld als kunsthistorica en voel een grote behoefte om een groot deel van de mooie, prachtige, indrukwekkende meubelstukken en hun verhaal met mijn lezers te delen.

Geniet van mijn blog. Commentaar, vragen, kritiek en aanvullingen zijn van harte welkom, want ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Wat kunnen de lezers verwachten?
Er zijn vier pijlers waar ik me op wil richten in dit blog:

1. “De Ontwarring”
Informatie over hout, waarom werkt hout, wat voor afwerking wil ik op mijn meubel, wat is eigenlijk plaatmateriaal, en zo verder.

2. “Bijzondere meubelstukken uit het (recente) verleden”
Denk bijvoorbeeld aan de door mij gereproduceerde Thomas Jefferson Writing Desk.

3. “Tricky Business”
Voorbeelden van wat het meubelmaken zo leuk en uitdagend maakt – ingewikkelde mallen maken om iets wat onmogelijk lijkt toch te kunnen maken, bijzondere verbindingen (aardbevingbestendig bijvoorbeeld, Groningen, let op!) en dergelijke.

4. “Klantperspectief”
Welke keuzes en beslissingen gaan er vooraf aan het bestellen van een meubel-op-maat? Hoeveel tijd gaat er in zitten? Hoe vind je de geschikte meubelmaker?

Tags: , ,